"Op korte tijd heb ik bij Desodt al veel geleerd"


Sinds 2014 is Robin Vermeulen aan de slag als metser bij Bouwonderneming Desodt. In een korte periode heeft hij al heel wat opgestoken. Hij vindt zijn werkgever een aanrader voor iedereen die een gevarieerde job zoekt.

Robin is een vroegere studievriend van medezaakvoerder Marlon Desodt. Nu werken ze ook voor hetzelfde bedrijf en dat bevalt Robin heel goed. “Als metser mag ik mee naar verschillende werven en heb ik zo verschillende uitvoermethodes leren kennen en materialen gebruiken. Bij Desodt is er heel veel materiaal om mee te werken. Daar steek je heel wat van op.”

GEEN SERIEWERK

“Voordat ik bij Desodt kwam, werkte ik op een bureau. Daar mocht ik alleen isolatie uitrekenen. Het was seriewerk. Ik wou meer praktische ervaring en meer uitdaging. Ik vind alles interessant: metseltechnieken, asfalteren, dakwerken… Ik heb een goede theoretische achtergrond en ben gemotiveerd”.

RENOVATIE IS BOEIEND

Bijleren is voor de gedreven Robin heel belangrijk. “Desodt is een bedrijf met veel ervaring. Daardoor kan je op korte termijn veel bijleren. Bouwonderneming Desodt is gespecialiseerd in renovatieprojecten en dus kom je met veel facetten van bouwen in contact. Dikwijls gaat het om beschermde gebouwen en dan is het belangrijk om te weten hoe je iets afbreekt en weer opbouwt. Er komt veel meer bij kijken dan alleen een plan volgen.”

HEEL GOEDE WERKGEVER

Robin ziet nog meer troeven van Bouwonderneming Desodt als werkgever. “Er is een goede werksfeer. We zijn een team, een bende maten zelfs. Ook belangrijk: het loon. We worden altijd stipt en correct uitbetaald. Alles klopt. Nee, ik zie niet echt een reden om niet bij Desodt te beginnen. Zeker voor arbeiders is dit een heel goede werkgever. De baas is streng maar rechtvaardig. Een fout maken mag, maar niet heel de tijd. Je moet eruit leren. Ja, ik ben blij dat ik hier nu werk”.