"Bij Desodt heb je werkzekerheid"


Sinds 2002 is Mendel Dumont aan de slag bij Bouwonderneming Desodt. “Altijd veranderen van job is niet goed. Waarom zou ik? Ik heb werkzekerheid, er is een toffe sfeer en ik heb afwisselend werk. Ja, het is een aanrader.”

Mendel is een polyvalente medewerker bij Bouwonderneming Desodt. Asfaltwerken, binneninrichting, timmerwerk, profielen opzetten…: het ligt hem allemaal. “Er is veel afwisseling in het werk. Hoewel ik vooral asfaltwerken uitvoer, ziet niet elke werkdag er hetzelfde uit. Dat vind ik goed”, zegt Mendel.

FAMILIEBEDRIJF BIEDT ZEKERHEID

“De sfeer bij Desodt is heel goed. Hier werk ik samen met maten en dat is tof”, vindt Mendel. “Desodt is een firma die openbloeit. Werken bij een familiebedrijf als Desodt biedt werkzekerheid. Als je werkt bij een andere firma dan weet je niet wie de leiding later eventueel zal overnemen. Hier wel. Marlon staat al klaar om het bedrijf over te nemen van zijn vader. Desodt is ook een bedrijf dat mee is met de tijd. Al het materiaal dat we nodig hebben is er. En is er dan toch iets te kort, dan moeten we het maar vragen.”

DANKBAAR WERK

Mendel is, zoals veel van zijn collega’s, te vinden op heel diverse werven. “Zo kan het zijn dat ik meehelp aan een klein platform bij particulieren, dat we daarna twee weken asfalteren, en daarna aan een groot restauratieproject werken. Het vroegere politiebureau was zo’n mooie opdracht. Dat is werk in de streek en dat is dankbaar want de mensen zien dan dat je bezig bent.”

OPEN GEEST

Een open geest is belangrijk voor iemand die wil werken voor Bouwonderneming Desodt, weet Mendel. “Een nieuwe werkkracht moet kunnen luisteren, willen werken en leren”, zegt hij. “Als je pas uit school komt, kan je nog niet veel. Die ervaring moet je opdoen. Voordat ik hier werkte, heb ik bij een andere baas in onderaanneming voor Desodt gewerkt. Het is zo dat Mario Desodt me had gezien. Zo ben ik uiteindelijk hier terechtgekomen. Intussen werk ik hier al sinds 2002 en ik zou het iedereen aanraden”, zegt Mendel.