"Asfalteren is soms zwaar werk"


Op twee weken in een fabriek na, werkt Johnny Deswarte al zijn hele loopbaan lang bij Desodt. Al sinds 1995. “Het is soms zwaar werk, maar ik doe het wel graag en er heerst een goede werksfeer”, vindt de ervaren asfaltlegger.


Daken UV-bestendig maken door leislag, zorgen voor dak- en waterdichtingen, isoleren…: sinds Johnny in 1995 in dienst kwam bij Bouwonderneming Desodt als diender heeft hij veel geleerd en gedaan. Hoewel hij af en toe verschillende taken uitvoert, is hij tegenwoordig vooral een asfalteerder. Dat ligt hem wel.

ASFALTEREN

“Ik doe dat wel graag, asfalteren. Ja. Het blijft wel werken natuurlijk. Maar de sfeer is goed. Ik werk altijd samen met Mendel. We vormen een goed team. Soms is het wel zwaar werk. Zeker in de zomer als het heet is, is het afzien. Je mag niet vergeten dat wij werken met vuur en dat verse asfalt zorgt voor extra hitte. Als we dan thuiskomen, zijn we echt moe. Soms beginnen we dan vroeger zodat we dan ook eerder kunnen stoppen. Dat kan”, zegt asfaltlegger Johnny. “Het doet wel deugd om eens een schouderklopje te krijgen. Vooral Marlon heeft daar oog voor. Dat vind ik wel belangrijk”