"Als metser bouw je een totaalproject echt mee op"


"Een verlegen jongen", noemt Ruben Claus zichzelf. Al roepen zijn collega’s vanop de metselsteiger dat hij eerder een player is. Hoe dan ook, de jongste metser bij Desodt voelt zich in zijn sas op de werven van het Ieperse bouwbedrijf.

Sinds 2011 maakt Ruben deel uit van het team van Desodt. “Dit is mijn eerste vast werk sinds ik van de schoolbanken ben. Het is overal wel iets waarschijnlijk, maar ik amuseer me wel. Ik heb toffe collega’s”, zegt hij. Ruben wist wat hij wou: metselwerk en meebouwen aan grote werken. De keuze voor Bouwonderneming Desodt was dan ook logisch, zeker omdat hij al familieleden had die ook voor Desodt werkten. “Voor het merendeel klopt het wat ze mij gezegd hadden”.

OPBOUWEN

Het voordeel aan werken voor Desodt vindt hij de vele totaalprojecten. “Bij een totaalproject zie je het gebouw echt opgroeien. Zeker als metser want metselwerken komen in het begin van het proces. Beginnen van niets en zo komen tot een volledig afgewerkt gebouw, dat vind ik ‘geestig’”, aldus Ruben.

GOEDE REGENVEST

Hoewel hij vooral voor metselwerken wordt ingezet helpt Ruben ook wel eens mee aan riolerings- of betonwerken. Aan afwisseling geen gebrek. “Ook in het metselwerk is er variatie. Nu zijn we bezig om façadestenen te metsen, maar we zetten evengoed binnenmuren. Een goede metser moet inzicht hebben en leergierig zijn. En kunnen werken in team. Collegialiteit is heel belangrijk. We zeveren wel eens en je moet tegen iets kunnen, maar dat hoort erbij. Waar je ook tegen moet kunnen in onze stiel is tegen het weer. We werken vooral in de buitenlucht, in regen en wind. Maar met een goede regenvest kunnen we er wel tegen. Over ons werkmateriaal mogen we zeker niet klagen bij Desodt. Ook over de uren niet. Mijn eerste werkplaats is wel een goeie voor mij”, besluit Ruben.